Frimpong ziet kansen na systeemwissel Oranje: 'Ik wil naar EK'

Frimpong staat '100 procent' achter keuze voor Oranje: 'We begrepen elkaar'

10 september 2023 om 19:14

Jeremie Frimpong herhaalt dat hij nog steeds voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftal gaat. De 22-jarige vleugelverdediger ziet bovendien kansen nu bondscoach Ronald Koeman naar een 3-4-3 systeem is geswitcht. 

Frimpong werd als een 'soort straf' niet opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels met Griekenland en Ierland, nadat hij in de vorige interlandperiode bedankte voor Jong Oranje. Hij vertelde zelf al dat de kou uit de lucht is na een goed gesprek met KNVB-directeur Nigel de Jong. "Ik kan daar inhoudelijk niets over zeggen", vertelt hij aan ESPN. "Maar het ging goed. We begrepen elkaar."

De rechtsback met Ghanese roots ziet zijn toekomst bij Oranje met vertrouwen tegemoet. Zeker nu Koeman voor wingbacks kiest. "Dit is het systeem dat ik bij Leverkusen speel. Ik vind het leuk, omdat in deze formatie mijn kwaliteiten beter tot z'n recht komen", aldus Frimpong, die met Denzel Dumfries wel een geduchte concurrent heeft. "Zoals ik al zei, het team speelde uitstekend in dit systeem."

Koeman was eerder, toen Nederland 4-3-3 speelde, nog kritisch op de defensieve kwaliteiten van Frimpong. Het was één van de redenen om hem tijdens de vorige interlandperiodes niet op te roepen. "In het voetbal is niemand perfect", stelt de Leverkusen-speler. "Iedereen heeft iets om aan te werken. Natuurlijk beschik ik meer over aanvallende kwaliteiten. Daarom moet ik werken aan mijn verdedigende spel. Daar blijf ik mee aan de gang."

Frimpong mag ook nog kiezen voor Engeland of Ghana, maar hij benadrukt dat hij achter zijn keuze voor Oranje blijft staan. "Ja, honderd procent. Natuurlijk wil ik op het EK spelen. Het is één van mijn doelen."