Van Dijk: 'Zes punten na de stroeve periode in juni, daar ben ik trots op'

Van Dijk: 'Zes punten na de stroeve periode in juni, daar ben ik trots op'

10 september 2023 om 23:01
Laatste update: 10 september 2023 om 23:09

Voor de camera’s van de NOS deelt Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk zijn visie op de met 1-2 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. Hoewel de overwinning moeizaam was, neemt Van Dijk ook vooral het positieve mee.

Op de vraag waarom het zo moeizaam begon, is de verdediger helder: "Volgens mij had ik gisteren ook aangegeven dat het moeilijk zou zijn, en we waren niet allemaal even scherp in het begin. Dan gebeurt dit de eerste 25 minuten. Dan sta je 1-0 achter. We hebben er vervolgens alles aan gedaan om te winnen, met veel strijd. Daar ben ik wel trots op, moet ik zeggen. Het ging niet altijd even mooi, maar de passie en strijd die we de tweede helft hebben getoond, dat hoort ook bij voetbal en dat is niet altijd even makkelijk."

Jeroen Stekelenburg confronteert de aanvoerder van Oranje met de knullige momenten uit de eerste helft. "Ze gingen vol één op één", reageert Van Dijk. "Dan moeten wij natuurlijk de vrije man zoeken. Die moet vrijkomen, en na 25 minuten vinden we pas ons ritme en beginnen we dominanter te worden. Als je zo vroeg 1-0 achter staat hier, wordt het lastig. Uiteindelijk hebben we het omgedraaid en daar ben ik wel positief over."

"We hebben de spelers om het goed uit te voeren. Vandaag ging dat in het begin niet goed, maar een wedstrijd duurt negentig minuten en we draaien het om. Goede overwinning, goede stap richting het EK en daar gaat het om. Ik ben trots op de manier waarop we twee goede overwinningen neerzetten. Ik ben iemand die naar het positieve kijkt. De trainer zal de verbeterpunten laten zien en daar gaan we mee door, maar zes punten na de stroeve periode in juni, daar ben ik trots op."