Frenkie de Jong lacht, ondanks eerste helft: 'Opgelucht dat we hebben gewonnen'

Frenkie de Jong lacht, ondanks eerste helft: 'Opgelucht dat we hebben gewonnen'

11 september 2023 om 00:08
Laatste update: 11 september 2023 om 00:27

Na afloop van de EK-kwalificatiewedstrijd Ierland-Nederland staat Frenkie de Jong voor de camera bij de NOS. De middenvelder van Barcelona erkent dat de eerste helft niet goed was

"Tegen elke tegenstander, maar zeker tegen die Ieren, weet je dat het op het einde nog lastig kan worden. Dus ik ben zeker opgelucht dat we hebben gewonnen", aldus Frenkie, die erkent dat ook het begin van de wedstrijd stroef verliep. "We begonnen natuurlijk slecht, met die vroege tegengoal. Dat doen we zelf. We willen een driehoek maken, maar dat kan niet. Ze zaten op één centimeter. Dan die corner, die penalty, dan sta je 1-0 achter en is het gewoon een slecht begin. In het voetbal kun je fouten maken, dat gebeurde. Gelukkig hebben we nog gewonnen."

Ook wordt De Jong gevraagd naar de invalbeurt van Tijani Reijnders, daar het een zoektocht lijkt naar de ideale partner voor de middenvelder van Barcelona en het met de speler van AC Milan beter leek te gaan. “In de rust hebben we wat omgezet. Dat was niet alleen poppetje voor poppetje, maar ook een verandering in speelwijze, maar Tijani viel goed in."