Lof voor Weghorst

Goudhaantje Weghorst bewierookt: 'Als je dat ziet, dan zie je een échte nummer 9'

11 september om 07:28

Pierre van Hooijdonk is erg te spreken over de rol van Wout Weghorst bij Oranje. De spits was tegen zowel Griekenland als Ierland belangrijk met doelpunten. Eerstgenoemde heeft begrip voor de licht geagiteerde reactie van de doelpuntenmaker na afloop. 

"Niemand kon die eerste helft wat tegen die reuzen achterin inbregen", aldus Van Hooijdonk, die daarmee doelt op de onmacht van Oranje in de openingsfase in Dublin. Na rust bracht Ronald Koeman Weghorst in de ploeg, een wissel die meteen het spelbeeld veranderde. "Dat was de voornaamste reden om hem te brengen. En die goal die hij maakt, die is fantastisch."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

Weghorst maakte een echte spitsengoal, concludeert Van Hooijdonk. "Als je dat ziet, dan zie je een échte nummer 9. Hij koos op het juiste moment om te gaan. In de dode hoek van de verdediger vertrok hij. In een split second moest hij beslissen, gokken, aanvoelen: daar moet de bal vallen. Geweldige goal."

"Er is constante twijfel over het type spits wat hij is", vervolgt Van Hooijdonk na het zien van het interview van Weghorst, waarin hij zijn ongenoegen uitsprak over de reserverol die hij moest vertolken. "Er wordt snel gezegd: hij kan niet voetballen. Die discussie heb je vaak, bij verschillende spitsen. Maar Weghorst levert wel. Altijd. Deed hij dat niet, dan kwam hij niet aan de beurt." De oud-spits is van mening dat Weghorst op zijn manier onmisbaar kan worden voor dit Oranje. "Je hoeft niet altijd 47 scharen te maken, of akka’s te kunnen om in Oranje te spelen. Dat is de frustratie waar hij mee worstelt. Hij heeft zelf het beste antwoord gegeven deze week, door twee belangrijke doelpunten te maken."