'Kritiek op Van Dijk is vaak hevig, maar hij verdedigde met mes tussen de tanden'

Van Hanegem is kritiek op Oranje-verdediger beu: 'Daar zakt mijn broek van af'

11 september 2023 om 11:01

Willem van Hanegem vindt dat Virgil van Dijk vaak te veel kritiek krijgt. De aanvoerder van het Nederlands elftal is soms mikpunt van meningen, maar de oud-voetballer vindt dat niet terecht. Tegen Ierland vond hij Van Dijk één van de betere spelers op het veld.

"De kritiek op Virgil van Dijk is vaak hevig, maar na die handsbal zag ik hem wél opstaan", vertelt Van Hanegem over de wedstrijd van de verdediger tegenover het Algemeen Dagblad. "Hij verdedigde met het mes tussen de tanden, uitstralend dat die punten binnengehaald moesten worden omdat een ticket voor het EK dan al heel dichtbij is." Van Dijk kreeg ook door zijn rode kaart bij Liverpool aardig wat kritiek de laatste tijd.

Ook de kritiek die veel fans hebben op het spelsysteem van Oranje kan Van Hanegem niet bekoren. "Dat gezanik over het systeem, daar zakte de afgelopen dagen mijn broek echt van af. Griekenland versla je in Eindhoven met allebei die systemen, dat is zeker. Tegen Ierland bleken wij met vijf man achterin niet in staat om Ierland achteruit te dringen en later met de zijkanten voorin bezet wel."