Van Hanegem oppert nog een verdediger bij Oranje: 'Als hij niet in slaap sukkelt'

Van Hanegem oppert nog een verdediger bij Oranje: 'Als hij niet in slaap sukkelt'

11 september 2023 om 09:15
Laatste update: 11 september 2023 om 09:58

Willem van Hanegem zag bij Jong Oranje een kandidaat rondlopen voor het eerste elftal van Ronald Koeman. De Kromme oppert Jorrel Hato als kandidaat voor de verdediging. Hij zou samen met Lutsharel Geertruida het centrum van de toekomst kunnen vormen bij Oranje, aldus Van Hanegem.

"Koeman moet kwalificatie afdwingen en dan op weg naar het EK heeft hij de tijd het juiste systeem bij de spelers te kiezen", merkt Van Hanegem op in het Algemeen Dagblad. "En dat kunnen ook heel andere spelers zijn dan nu hoor. Ik was deze week in Waalwijk om Jong Oranje te zien spelen. Jorrel Hato is een speler die heel snel naar de top kan gaan, als hij zich niet in wedstrijden in slaap laat sukkelen."

Als Van Hanegem kijkt naar een partner voor Hato, dan komt er één naam direct in hem op. "Op Geertruida, heb ik ook vaak genoeg aanmerkingen gehad. Maar zet hem nu eens af tegen De Ligt en je ziet wie er verder is. Daar gaat het om, talent en gevestigde namen aan elkaar koppelen en dan bepalen hoe je gaat spelen zonder dat je daar aan vast zit." Tegen Ierland begonnen Nathan Aké, Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt in het centrum van Oranje.