Van Hanegem haalt uit naar Ajax-beleid: 'Ben je dan goed bij je hoofd?'

Van Hanegem haalt uit naar Ajax-beleid: 'Ben je dan goed bij je hoofd?'

09-09-2023 10:47
307

Willem van Hanegem kraakt het beleid bij AjaxDe Kromme snapt niet dat technisch directeur Sven Mislintat de touwtjes in handen heeft, terwijl de Duitser pas net begonnen is in Amsterdam.

"Ik vind het bizar dat ze zo'n ventje uit Duitsland alle macht geven", stelt Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Dat is toch verschrikkelijk... Hij kan doen wat hij wil. Hij heeft 110 miljoen euro uitgegeven. Ben je dan goed bij je hoofd?" De ras-Feyenoorder richt zijn pijlen niet op Mislintat, maar op diegenen die hem hebben aangesteld. "Al die mensen die in een mooi pak zitten, die moet je er allemaal uitgooien."

"Die zijn blijkbaar het belangrijkst. Als zij zeggen: het kan, dan kan het blijkbaar", aldus Van Hanegem, die benadrukt dat trainer Maurice Steijn weinig kwalijk genomen kan worden. Hoewel de Eredivisie pas net van start is, durft De Kromme al een voorspelling te doen. Ajax wordt volgens hem derde, Feyenoord opnieuw landskampioen. "Ik heb het vaak mis, maar nu denk ik niet."