FC Transfervrij: deze internationale (top)spelers zoeken nog een nieuwe club

FC Transfervrij: deze internationale (top)spelers zoeken nog een nieuwe club

11 september 2023 om 12:00

De transferperiode is vrijwel overal ter wereld ten einde en de meeste spelers hebben tot zeker medio 2024 onderdak. Dat geldt niet voor iedereen. Voor sommige voetballers is het nog onduidelijk waar hun toekomst ligt. VoetbalPrimeur maakt een FC Transfervrij van internationale spelers die gratis op te pikken zijn.

Doelman: David de Gea
Manchester United en De Gea gingen afgelopen zomer na twaalf jaar uit elkaar. De vraag was welke club de 32-jarige goalie zou oppikken, maar in september heeft nog geen enkele club zijn slag geslagen. De Gea werd gelinkt aan Bayern München en Real Madrid. Beide clubs kozen voor goedkopere opties.

Verdediger: Shkodran Mustafi
De twintigvoudig international van Duitsland werd in 2014 wereldkampioen, op 31-jarige leeftijd is hij clubloos. Mustafi bewees bij Valencia CF en Arsenal zijn waarde, maar sinds 2021 gleed hij af. Levante was zijn laatste werkgever. Afgelopen seizoen speelde hij slechts drie wedstrijden op het tweede niveau van Spanje.

Verdediger: Phil Jones
Net als De Gea trok Jones na twaalf jaar de deur bij United achter zich dicht. De op Old Trafford gewaardeerde verdediger heeft echter nog altijd geen nieuwe club gevonden. Jones, pas 31 jaar en 27-voudig international van Engeland, zal wellicht hopen dat hij zijn carrière bij zijn jeugdliefde Blackburn Rovers nieuw leven kan inblazen.

Verdediger: Nico Schulz
In 2019 haalde Borussia Dortmund Schulz voor ruim 25 miljoen euro op bij Hoffenheim. Na slechts 61 wedstrijden vertrok hij na vorig seizoen via de achterdeur. De dertigjarige Schulz heeft zijn verwachtingen niet kunnen waarmaken en wacht op een nieuwe kans.

Middenvelder: Radja Nainggolan
Er is geen club te bedenken waar 'enfant terrible' Nainggolan geen problemen heeft gehad. Het zal de 35-jarige middenvelder in de zoektocht naar een nieuwe club niet helpen. Na een halfjaar vertrok hij eerder deze zomer bij SPAL. Daarvoor verliep zijn entree op het Belgische hoogste niveau bij Royal Antwerp FC ook al teleurstellend.

Middenvelder: Morgan Schneiderlin
Schneiderlin werd ooit voor 35 miljoen euro door Louis van Gaal naar Manchester United gehaald. In augustus tekende hij bij Konyaspor, maar al na negen dagen kwam er een einde aan zijn dienstverband in Turkije. Naar verluidt zag de middenvelder de stap om familiaire redenen niet zitten.

Middenvelder: Jesse Lingard
Een van de grotere namen in dit rijtje. De dertigjarige Lingard vertrok bij Nottingham Forest en tot dusver is er geen enkele club die met hem in zee wil. De aanvallende middenvelder, die 32 keer voor Engeland uitkwam en 232 wedstrijden voor Manchester United speelde, kan zonder twijfel nog mee op het hoogste niveau.

Middenvelder: Papu Gómez
De kleine spelmaker, die furore maakte bij Atalanta Bergamo, is transfervrij na zijn exit bij Sevilla. Naarmate de jaren vorderden, speelde de inmiddels 35-jarige middenvelder annex aanvaller minder wedstrijden. Wellicht heeft hij de leeftijd bereikt waarop een terugkeer naar zijn vaderland Argentinië een goede optie is.

Aanvaller: Eden Hazard
De grote vraag is of Hazard überhaupt ooit weer gaat voetballen. De Belg werd in 2019 voor 115 miljoen euro door Real Madrid overgenomen van Chelsea, maar kwam er in Spanje geen moment aan te pas. Clubs uit de Major Soccer League informeerden naar de buitenspeler, maar in een Amerikaans avontuur lijkt Hazard geen trek te hebben.

Aanvaller: Karim Bellarabi
Bellarabi vertrok eerder deze zomer na twaalf jaar als clubicoon bij Bayer Leverkusen. De 33-jarige rechtsbuiten speelde 290 officiële wedstrijden voor Die Werkself. De zoektocht naar een nieuwe werkgever is nog in volle gang.

Aanvaller: Oussama Idrissi
Idrissi vertolkte in het kampioensjaar van Feyenoord een belangrijke rol, een paar maanden later ziet de wereld er heel anders uit voor de buitenspeler. Zijn contract bij Sevilla werd verscheurd, een nieuwe periode bij Feyenoord ging niet door en een overgang naar Damac FC kwam niet van de grond. RSC Anderlecht zou recent naar Idrissi geïnformeerd hebben.