'Real Madrid richt blik op volgend jaar en ziet Mbappé-alternatief bij City'

'Real Madrid richt blik op volgend jaar en ziet Mbappé-alternatief bij City'

11 september 2023 om 14:47
Laatste update: 11 september 2023 om 14:56

Julián Álvarez staat op de radar van Real Madrid. De 23-jarige aanvaller van Manchester City wordt in de Spaanse hoofdstad beschouwd als een 'Plan B'.

Volgens het Argentijnse TyC Sports heeft Real serieuze interesse in Álvarez. De Koninklijke doet er alles aan om vanaf de zomer van 2024 te beschikken over Kylian Mbappé. Lukt dat niet, is Álvarez de volgende op de lijst die naar Madrid moet komen. De aanvaller ligt nog tot medio 2028 vast bij City. Zijn marktwaarde wordt getaxeerd op zestig miljoen euro.

Álvarez heeft al een kort verleden bij Real. Op elfjarige leeftijd werd hij gescout door de Madrilenen, waarna hij voor tests naar Spanje ging. Real was destijds overtuigd, maar de Spaanse regelgeving schrijft voor dat talenten pas op hun dertiende officieel vastgelegd kunnen worden. Álvarez had heimwee naar zijn familie in Argentinië en koos ervoor om zijn jeugdopleiding in zijn vaderland te genieten.

Bij City is Álvarez sinds dit seizoen een vaste waarde. In de eerste vier Premier League-duels stond hij als valse spits, achter Erling Haaland, aan de aftrap.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: