Bryan Ruiz over Ajax

Ruiz nog altijd trouwe Eredivisie-volger: 'Ajax komt er wel weer bovenop'

11 september 2023 om 19:25

Bryan Ruiz volgt de Eredivisie nog altijd op de voet. De oud-speler van FC Twente en PSV laat voor de camera van VoetbalNieuws weten dat hij verwacht dat het bij Ajax dit seizoen wel weer zal gaan draaien. 

Ruiz werd in 2009 aangetrokken door Twente, waarna hij twee seizoenen later de overstap maakte naar Fulham. In 2014 keerde hij nog even op huurbasis terug bij PSV. Ondanks dat hij al een kleine tien jaar weg is uit Nederland, houdt hij alles goed bij. "Ja, ik volg de Eredivisie nog steeds. Ik denk dat het een heel goede competitie is. Het is een zware, maar leuke competitie", aldus de Costa Ricaan in gesprek met VoetbalNieuws. 

Bij Twente loopt er anno 2023 met spits Manfred Ugalde opnieuw een Costa Ricaan rond. "Dat is een extra reden om het te volgen. Ik ben blij met hoe Twente het op dit moment doet", vervolgt Ruiz, die vrijdagavond aanwezig was bij de afscheidwedstrijd van voormalig teamgenoot Wout Brama. 

Ondanks dat Ruiz onder de indruk is van Ugalde en Twente, ziet hij de Tukkers niet als favoriet voor de titel. "Natuurlijk zijn er nog andere teams met een Feyenoord dat weer kampioen is. Ajax verkeert niet in de beste vorm, maar die komen er wel bovenop. Ze hebben een goed team. Je hebt ook PSV nog. Dat maakt het leuk om naar deze competitie te kijken. Alle teams willen voetballen en dat is iets goeds."