Mislintat en Steijn volgens Telegraaf lang niet met elkaar gesproken

Gespannen sfeer bij Ajax: 'Steijn en Mislintat hebben al 2 weken niet gesproken'

11 september 2023 om 19:47
Laatste update: 12 september 2023 om 10:18

Maurice Steijn en Sven Mislintat hebben inmiddels al twee weken niet meer met elkaar gesproken. Dat beweert Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De trainer van Ajax distantieerde zich na afloop van het uitduel met Fortuna Sittard (0-0) van de zomerwaanwinsten van de Duitse technisch directeur. Mislintat zou dat niet hebben gewaardeerd. 

De komende weken worden cruciaal voor Steijn, aldus Verweij. "Ajax moet nu echt laten zien dat het echt een topclub is, en een goed elftal heeft. Bij FC Twente (zondag, red.) moet echt gewonnen worden. Als dat niet gebeurt, dan ontstaat er wel een gekke situatie. Ook gezien hetgeen bij Fortuna Sittard is gebeurd. Dat zit Sven Mislintat natuurlijk niet lekker, dat Maurice Steijn even afstand nam van alle spelers die hij heeft gehaald."

"Mislintat heeft andere keuzes gemaakt", vertelde Steijn destijds op persconferentie. "Zijn uitspraken na de wedstrijd zijn hem dusdanig niet in dank afgenomen, dat er twee weken niet tussen die twee is gesproken. Vanaf vandaag moet dat waarschijnlijk wel weer, want FC Twente komt eraan. Die hebben natuurlijk wel een beetje mot. Dat wordt hem niet in dank afgenomen."

Na het duel met Twente speelt Ajax tegen Olympique Marseille, waarna een paar dagen later landskampioen Feyenoord op bezoek komt. "Stel je nou voor dat Steijn niet van Twente wint, niet van Marseille wint en niet van Feyenoord wint", vervolgt Verweij. "Of misschien wel alle drie de wedstrijden verliest. Dan kan er weleens heel snel een heel vervelende beslissing genomen worden. Maar wat gebeurt er dan met Sven Mislintat, die hem in dat geval een zooitje bagger in zijn maag heeft gesplitst?"