Aanvoerderschap Van Dijk in twijfel getrokken

Aanvoerderschap Van Dijk in twijfel getrokken: 'Geen spits is bang voor hem'

11 september 2023 om 20:53
Laatste update: 11 september 2023 om 21:40

Ronald Waterreus heeft zich verbaasd over het optreden van Virgil van Dijk tegen Ierland. De aanvoerder van Oranje maakt op de voormalig keeper al geruime tijd een zeer matige indruk. 

Waterreus is maandagavond te gast bij het Ziggo Sport-programma Rondo, waar een fragment van Van Dijk wordt getoond waarop de verdediger niet helemaal lekker uit de verf komt. "Twee jaar geleden liep hij die spits à la Jaap Stam met een schouderduw aan de kant, en dan lag die spits in de hoek. Die onaantastbaarheid is gewoon weg. Er is op dit moment geen spits bang voor hem."

Vervolgens wordt gevraagd wie momenteel de beste verdediger is van Oranje. "Aké" (Nathan, red.), antwoordt collega-analist Youri Mulder. "En Geertruida ook denk ik", een mening die Waterreus onderstreept. "Geertruida speelde tegen Griekenland ook echt heel erg goed. Wat is er mis mee als zij gewoon spelen. Van Dijk kan toch ook aanvoerder zijn op de bank, als het overwicht van hem in de groep zo groot is?"

Willem van Hanegem nam het eerder op de dag juist op voor Van Dijk. De Kromme vond dat de aanvoerder wel 'met het mes tussen de tanden verdedigde'.