Stijl Weghorst gekraakt

Speelstijl Weghorst baart opzien: 'Dat is iets uit de jaren '50'

11 september 2023 om 21:57
Laatste update: 11 september 2023 om 21:59

Ronald Waterreus vindt het 'een beetje misplaatst' dat Wout Weghorst niet goed begreep dat Ronald Koemen ervoor koos om hem zondagavond tegen Ierland op de bank te laten beginnen. De spits, wiens stijl van spelen volgens Rondo-tafelgenoot Jan Mulder niet heel soepel oogt, gidste Oranje in Dublin uiteindelijk naar de 1-2 zege. 

"Het is geen spits in de traditie van Oranje, maar hij wordt gewaardeerd voor de kwaliteiten die hij heeft", begint Waterreus zijn analyse over Weghorst. "Maar ik vind het ook wel een beetje misplaats dat hij erop rekent dat hij altijd speelt., want zo goed is hij nou ook weer niet." De voormalig doelman doelt daarmee op het interview dat de 25-voudig international na afloop gaf voor de camera van de NOS. Daarin oogde hij ietwat geïrriteerd

"Zijn prestaties zijn misschien goed, maar wij tegen heeft is zijn stijl", vult Mulder aan. "Dat is iets uit 1950. Een beetje Bram Appel (oud-spits van onder meer Stade de Reims, red.) Hij loopt jaren '50-stijl. Maar dat is misschien wel weer leuk."