'Spierings maakt mogelijk razendsnelle en verrassende comeback in Frankrijk'

'Spierings gaat mogelijk erg rap weg bij PSV-opponent en terugkeren bij oude club'

11 september 2023 om 23:31

Het is niet uitgesloten dat Stijn Spierings razendsnel terug gaat keren bij Toulouse FC. Volgens Franse media zit hij nog niet op zijn plek bij PSV-opponent RC Lens, waardoor de eerste gesprekken over een terugkeer al gevoerd worden.

Spierings was ook in beeld bij PSV, maar hij verruilde Toulouse afgelopen zomer voor Lens. De nieuwe club van de Nederlander speelt dit seizoen Champions League en zit in dezelfde poule als PSV, maar het is niet goed begonnen aan de nieuwe voetbaljaargang. Met slechts één punt uit vier duels staat Lens nu één na laatste in de Ligue 1, terwijl Spierings tot dusver één van de grootste teleurstellingen is bij de club.

Naar verluidt heeft Spierings ook last van wat aanpassingsproblemen in het noorden van Frankrijk. Daardoor hebben Toulouse en RC Lens al gesproken over een mogelijke terugkeer van de middenvelder. Het is niet ondenkbaar dat Spierings op huurbasis teruggaat naar zijn oude club, als de transfermarkt weer open gaat.

Bij Lens heeft de geboren Alkmaarder nog vier jaar contract. In de eerste drie competitiewedstrijden van de club kwam Spierings als invaller binnen de lijnen, vorige week mocht hij aan de aftrap verschijnen tegen AS Monaco. Vorig seizoen was Spierings nog uiterst succesvol met Toulouse, waar hij een sterk tandem vormde met Branco van den Boomen op het middenveld. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: