Spierings legt keuze voor Lens uit: 'Nederlanders beseffen niet hoe groot dit is'

Spierings legt keuze voor Lens uit: 'Nederlanders beseffen niet hoe groot dit is'

24-06-2023 12:18
88

Stijn Spierings tekende afgelopen vrijdag een contract bij RC Lens en stelde PSV daarmee teleur. De middenvelder legt in gesprek met Voetbal International uit waarom hij juist voor de Franse club koos en waarom hij gek is van de Ligue 1.

"Direct Champions League, grote kans op speeltijd, grote club en op minder dan vier uurtjes rijden van Rotterdam. Het plaatje klopte helemaal", vertelt Spierings over zijn keuze. "Ik denk niet dat alle Nederlandse voetballiefhebbers weten en beseffen hoe groot deze club is. Lens is van de regio, supporters komen van overal vandaan en zijn net zo fanatiek als die in Marseille. Er zitten elke wedstrijd veertigduizend fans in het stadion."

Spierings koos ook bewust voor een langer verblijf in Frankrijk. "Deze club heeft een lastige tijd gehad, maar is opgekrabbeld en wil nu doorpakken. Plaatsing voor de Champions League helpt daar natuurlijk bij. Ik ken deze club, ik heb ertegen gespeeld en het voordeel daarvan is dat ze mij ook kennen. Speelt wel een rol, hoor. Ik ben me gaan thuis voelen in Frankrijk."

De Ligue 1 is volgens de middenvelder ook een onderschatte competitie in Nederland. "Goede ploegen, sterke spelers, volle stadions, van alles wat. Alleen is het nu eenmaal zo dat deze competitie in Nederland niet echt op de voet wordt gevolgd. Er spelen ook niet heel veel Nederlandse jongens in Frankrijk. Dan vind ik het wel leuk dat door ons de aandacht wel een beetje is toegenomen. De Ligue 1 is ook een grote competitie."