Vader De Ligt baalt van kritisch stuk: 'Heeft u iets tegen mijn zoon?'

Vader De Ligt stuurde bericht aan VI-verslaggever: 'Heeft u iets tegen mijn zoon?'

12 september 2023 om 12:12
Laatste update: 12 september 2023 om 18:15

De vader van Matthijs de Ligt was niet helemaal gediend van een kritisch stuk over zijn zoon. Frank de Ligt nam zelfs contact op met Voetbal International-verslaggever Süleyman Öztürk, zo vertelt die laatste in VI Uncensored.

"Ik heb hem nog niet kunnen beantwoorden, want ik was erg druk afgelopen weekend. Maar de vader van Matthijs de Ligt heeft mij een bericht gestuurd, met de belangrijkste vraag: Heeft u iets tegen mijn zoon?", laat Öztürk weten.

"Ik begrijp waar de frustratie vandaan komt. Ik heb afgelopen week een VI Pro-artikel geschreven, vanuit de ogen van Thomas Tuchel, waarom Matthijs de Ligt geen basisspeler is bij Bayern München", legt de verslaggever uit. "In het afgelopen seizoen heb ik het ook een aantal keer over Matthijs de Ligt gehad, omdat ik dingen zag die mij niet bevielen. Ik zag dat de tegenstander zich aanpaste aan de manier van opbouwen van Bayern München. Dan vinden zij hem dus onzeker in de opbouw. Hij maakt keuzes die makkelijk te verdedigen zijn en waar je makkelijk druk op kunt krijgen."

Öztürk benadrukt dat hij niets tegen de Oranje-international heeft. "Natuurlijk heeft Matthijs de Ligt verantwoordelijkheidsgevoel, zoals zijn vader zegt. Hij is heel goed in het neerzetten van een defensie en heeft leiderschapskwaliteiten, dat klopt allemaal. Hij kan heel goed een spits uitschakelen. Maar tegen Ierland krijgt hij een kans en na afloop kan je toch weer de conclusie trekken dat hij aan de rechterkant in een driemansdefensie áán de bal niet levert."

Öztürk stelt dat De Ligt wel een prima tweede helft speelde, op zijn vertrouwde plek in een viermansdefensie. "Dan is het prima. Ik heb dus helemaal niets tegen Matthijs de Ligt. Sterker nog: ik vind het een prima gozer."