Griekenland begaat blunder met 'geschorst' viertal

Griekenland begaat blunder met viertal in EK-kwalificatiestrijd met Oranje

12 september 2023 om 13:34
Laatste update: 12 september 2023 om 13:46

Griekenland heeft een enorme blunder begaan rond het EK-kwalificatieduel met Gibraltar. De bond informeerde bondscoach Gustavo Poyet dat hij vanwege een schorsing geen beroep mocht doen op Kostas Tsimikas, Petros Mantalos, Dimitros Kourbelis en Manolis Siopis, maar dat bleek niet het geval.

Het viertal liep enkele dagen eerder tegen een gele kaart aan tijdens het treffen met Oranje. Het was hun tweede boeking deze EK-kwalificatie, waardoor de Griekse bond meende dat ze moesten toekijken tegen Gibraltar (5-0). Poyet deed daarom geen beroep op ze. Een schorsing geldt echter pas bij drie gele kaarten.

'Dit is onmiskenbaar een vergissing, maar deze fout zal praktisch geen gevolg hebben', zo laat de Griekse bond in een verklaring weten. 'De administratieve afdeling zal deze kwestie onderzoeken en zal in de komende dagen een besluit nemen over de procedure in de toekomst.'

Dat de fout geen gevolgen heeft, valt nog te bezien. Als Tsimikas, Mantalos, Kourbelis en Siopis een gele kaart krijgen tegen Ierland volgende maand, dan zijn zij wél geschorst voor het cruciale duel met het Nederlands elftal. Beide landen hebben negen punten in de strijd om de tweede plaats, wel speelde Oranje een duel minder.