'Soap blijft voortduren: afgetreden Rubiales vervolgd voor seksuele agressie'

'Soap blijft voortduren: afgetreden Rubiales vervolgd voor seksuele agressie'

12 september 2023 om 15:14

De afgetreden bondsvoorzitter Luis Rubiales moet zich vrijdag melden bij de Spaanse autoriteiten om zich te verdedigen. Volgens diverse Spaanse media wordt de bestuurder verhoord vanwege zijn kus die hij gaf aan Jennifer Hermoso. Hij wordt inmiddels officieel verdacht van seksuele agressie.

De Spaanse onderzoeksrechters zal Rubiales vrijdag om 12:00 uur verhoren over de zaak rond de kus. Hermoso diende als slachtoffer eerder al een officiële aanklacht in tegen de Spaanse bestuurder. De straf die Rubiales kan krijgen loopt tot een maximum van vier jaar. De onderzoeksrechter moet nu bepalen of Rubiales daadwerkelijk een straf krijgt, maar deskundigen zien het somber in voor de vertrokken bestuurder.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Spanje

  • logo

    Engeland

Zondagavond besloot Rubiales dan eindelijk de knoop door te hakken en op te stappen als bondsvoorzitter van Spanje. De bestuurder zag geen andere keuze meer na de orkaan aan kritiek die hij kreeg. De Spaanse bond verzocht hem al dringend om op te stappen, maar Rubiales wilde daar zelf absoluut niet aan. Bondscoach Jorge Vilda werd eerder al ontslagen door de Spaanse bond.