Akpom over Mislintat: 'Hij is echt top, een fantastische man'

Ajax-aanwinst over Mislintat: 'Hij is echt top, een fantastische man'

12 september 2023 om 19:14

Chuba Akpom is te spreken over zijn ontvangt bij Ajax. Dat heeft de aanvaller naar eigen zeggen te danken aan technisch directeur Sven Mislintat, zo vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

"Mijn eerste weken in Amsterdam waren goed", zei Akpom. "Ik moest eerst wachten op mijn werkvisum, maar nu ik die heb kan ik trainen en spelen. Ik heb er zin in. Het is een fantastische club, met leuke, vriendelijke mensen. Ik voel mij hier erg welkom. Vooral door Sven (Mislintat, red.). Hij heeft mij hier wegwijs gemaakt en mijn familie met open armen ontvangen. Hij is echt top. Een fantastische man."

Akpom heeft momenteel in tegenstelling tot veel teamgenoten geen interlandverplichtingen. "Ik had de tijd om naar Engeland te gaan en mijn familie te zien. Ik heb daar zelf ook getraind om fit te blijven. Ik ben deze week fris teruggekomen en helemaal klaar voor de hervatting van het seizoen. Ik heb veel zin in aanstaande zondag. Ik wil spelen en iedereen laten zien wat ik kan."

Ajax neemt het de komende weken op tegen FC Twente, Olympique Marseille en Feyenoord. Dat zijn niet bepaald de makkelijkst tegenstanders, weet Akpom. |Dat zijn de beste wedstrijden om te spelen. Dit zijn de duels waar je je stempel op wilt drukken. Je wilt van toegevoegde waarde zijn. Als we de beste willen zijn, moeten we ook tegen de beste clubs spelen en van hen winnen. Dus let’s go, ik ben er klaar voor. Het is nu tijd om prijzen te winnen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: