Reiziger zeer te spreken over Jong Oranje: 'Hij was een leider in het veld'

Reiziger zeer te spreken over Jong Oranje: 'Hij was een leider in het veld'

12 september 2023 om 19:54

Michael Reiziger is zeer te spreken over het spel van Jong Oranje tegen Jong Noord-Macedonië (0-2 winst). Makkelijk was het duel echter niet, weet de bondscoach.

"De omstandigheden waren niet echt fantastisch om goed voetbal op het mat te leggen", aldus Reiziger na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Het was hobbelig, het was glad. Dus dat hielp niet mee. Los daarvan heeft Noord-Macedonië een redelijk verdedigende ploeg die echt heel goed is in de counter. Als wij slordig waren, kregen we het soms heel moeilijk om die counters te stoppen."

Noah Ohio speelde net als in het EK-kwalificatieduel met Moldavië (3-0 winst) een uitstekende wedstrijd in Skopje. De aanvaller zorgde voor de eerste Oranje-treffer tegen Noord-Macedonië Onder-21. "Alle invallers hebben een goede rol gepakt na de rust. Zeker Noah heeft een goede indruk achtergelaten. Dus complimenten aan de jongens."

Reiziger was ook blij met het optreden van Kenneth Taylor. Hij was goed voor een doelpunt en een assist bij de eerste goal. "Ik heb Kenneth de afgelopen twee wedstrijden heel goed zien spelen. Hij heeft het voortouw genomen in aanvallend opzicht", zei de coach, die Taylor niet benoemde tot captain. "Maar hij was vandaag een leider in het veld."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: