Cambuur denkt niet aan netten: 'Geen garantie dat het dan stopt'

Cambuur denkt niet aan drankverbod: 'Geen garantie dat het dan stopt'

12 september 2023 om 20:17

Ard de Graaf baalt van de stakingen tijdens wedstrijden als er plastic bekertjes op het veld worden gegooid. De algemeen directeur van SC Cambuur maakte met zijn club al meermaals mee dat het duel stil moest worden gelegd. 

Cambuur doet er volgens De Graaf alles al om stakingen te voorkomen. "Dat gaat, naast streng straffen als het toch gebeurt, om duidelijk communiceren", zei hij tegen Leeuwarder Courant. "Van gezamenlijke statements met de supportersverenigingen tot flyeren, filmpjes en het plaatsen van berichten op de website."

Individuen blijven zich echter misdragen. Aan een algeheel drankverbod denkt De Graaf nog niet. "Dat zie ik niet meteen zitten. Met zulke zware maatregelen tref je ook de andere 99,9 procent van het publiek, die niks verkeerd doet. Bovendien biedt het niet meer schenken van bier tijdens de wedstrijd geen enkele garantie. Ik heb vorig jaar bij een uitduel meegemaakt dat er een mobiele telefoon op het veld werd gegooid. En voor hetzelfde geld smijt iemand straks met een aansteker of uitgetrokken schoen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: