Kökcü: 'Er is in de Portugese competitie één groot verschil met de Eredivisie'

Kökcü: 'Er is in de Portugese competitie één groot verschil met de Eredivisie'

12 september 2023 om 20:56
Laatste update: 12 september 2023 om 20:56

Orkun Kökcü ziet vele gelijkenissen tussen de Portugese voetbalcompetitie en de Eredivisie. Toch is er ook één groot verschil, zo laat de middenvelder van Benfica weten aan het Algemeen Dagblad

"In Nederland komen relatief kleine clubs soms ook met aanvallende intenties naar een wedstrijd tegen een titelfavoriet", aldus Kökcü. "Ze spelen dan behoorlijk open, maar dat is in Portugal niet het geval. De kleinere clubs gaan ver terug en daar moet je dan een oplossing voor vinden. Roger Schmidt is net als Arne Slot iemand die uitgaat van balbezit, dus dat is niet zo’n overgang. En aan het leven in Portugal wen je ook snel, moet ik zeggen. Dat heb ik snel opgepikt."

Bij zijn aankomst in Portugal deze zomer zag Kökcü hoe groot Benfica is. Overal waar de club komt, staan mensen in rijen om een glimp van de spelers op te vangen. "Ik weet niet of iedereen in Nederland zich realiseert hoe groot deze club is."

Regelmatig denkt Kökcü terug aan zijn tijd bij Feyenoord. Eerder deze maand werd hij uitgeroepen tot de beste speler van het afgelopen seizoen. "Maar nu moet mijn focus liggen bij mijn huidige club", zei Kökcü. "Want ook in Portugal wil ik prijzen pakken."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: