Schweinsteiger pleit voor Van Gaal

Na Lahm pleit ook Schweinsteiger voor Van Gaal: 'Voor die Mannschaft beste keuze'

12 september 2023 om 21:29

De roep om Louis van Gaal wordt alsmaar groter in Duitsland. Na Philipp Lahm heeft ook Bastian Schweinsteiger laten weten het toe te juichen als de Duitse bond besluit om de Nederlandse trainer aan te stellen als nieuwe bondscoach. 

Lahm liet dinsdagavond tegenover BILD weten dat Van Gaal, met wie hij succesvol samenwerkte bij Bayern München, 'orde en structuur' toe zou kunnen voegen aan het dolende Duitse nationale elftal. Schweinsteiger is het daar helemaal mee eens. "Voor die Mannschaft zou Louis van Gaal de beste keuze zijn om op korte termijn bondscoach te worden", aldus de voormalig topmiddenvelder bij Sportschau, waar DFB-voorzitter Bernd Neuendorf laat weten dat momenteel niemand wordt uitgesloten. "Ook geen buitenlandse trainers."

Neunhof vertelt dat de zoektocht van de bond naar een nieuwe bondscoach nog in de kinderschoenen staat. "Vanaf morgen gaan we een schets maken aan welke kwaliteiten de nieuwe bondscoach moet voldoen. Julian Nagelsmann geldt naar verluidt als de topkandidaat, maar Schweinsteiger hoopt dat Van Gaal uiteindelijk de baan krijgt. "Van Gaal kan op dit moment weleens de perfecte trainer zijn voor Duitsland. Mijn hart zegt Van Gaal."