Analyse financiële situatie PSV

Viertal huurtransfers kost financieel gezond PSV 'een klein fortuin'

12 september 2023 om 23:52
Laatste update: 12 september 2023 om 23:52

Het gaat PSV door de vele verkopen van de laatste jaren momenteel financieel voor de wind. Door het verdiende geld konden de Eindhovenaren dit seizoen een aantal grote vissen binnehalen. Maar de (huur)aanwinsten brengen ook grote kosten met zich mee, stelt het Eindhovens Dagblad in een financiële analyse. 

PSV, de huidige nummer twee van de Eredivisie, versterkte zich deze zomer met een viertal huurspelers. 'De komst van Malik Tillman, Sergino Dest, Armel Bella-Kotchap en eerder al Patrick van Aanholt kost een klein fortuin', zo tekent het ED op. 

Daarnaast drukt het salaris van aanwinsten Hirving Lozano, Jerdy Schouten, Ricardo Pepi en Noa Lang aardig op de Eindhovense begroting. 'PSV vaart duidelijk scherper aan de wind, maar het is wel duidelijk dat de komst van Lozano mogelijk was door het binnenhalen van de miljoenengaranties van de Champions League', zo is te lezen. De financiële injectie die PSV ontvangt door het behalen van de groepsfase van het miljardenbal bedraagt zeker 15 miljoen euro, 'met een kans op heel wat meer.'

Vanaf komende zaterdag breekt er een drukke periode aan voor de ploeg van trainer Peter Bosz. Eerst staat het thuisduel met NEC op het programma, waarna de woensdag daarop de uitwedstrijd tegen Arsenal wordt gespeeld. Drie dagen later komt Almere City alweer naar EIndhoven. In de zeven daaropvolgende dagen wordt er ook nog gespeeld tegen Go Ahead Eagles én FC Volendam.