Ajax doet Anderlecht pijn: 'Eén van grootste talenten in België'

Ajax doet Anderlecht pijn: 'Eén van grootste talenten in Belgisch voetbal'

13 september 2023 om 08:20

In de schaduw van een hectische Deadline Day haalde Ajax met Ethan Butera ook nog een groot Belgisch talent binnen. De zeventienjarige verdediger sluit aan bij de beloften, maar er is veel vertrouwen in zijn potentie.

Butera kwam op de valreep over van Anderlecht en tekende een contract tot medio 2026. "Ik ken hem als één van de grootste talenten van het Belgische voetbal, zeker op zijn positie en in zijn leeftijdscategorie", zegt de Belgische commentator Jeroen Roppe in gesprek met Ajax Showtime. Hij omschrijft de linkspoot als een 'stijlvolle, sierlijke en stevige centrale verdediger'. "Hij is echt iemand die een grote indruk op mij gemaakt heeft."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Ook Het Laatste Nieuws-verslaggever Sven van Londersele is enthousiast. "Hij stond op de rand van de A-ploeg van Anderlecht en had daar binnen nu en twee jaar basisspeler kunnen zijn." Butera was tijdens de winterstop niet voor niets op trainingskamp met de A-selectie. Alleen raakte hij daar zwaar geblesseerd. "Als hij niet geblesseerd was geraakt, had hij waarschijnlijk tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen een kans gekregen."

Van Londersele is duidelijk over de kwaliteiten van de verdediger. "Vroeger heeft Butera ook vaak op het middenveld gespeeld en later is hij een linie naar achteren gezet. Daardoor is hij voetballend heel sterk en kan hij in aanvallend opzicht ook een bijdrage leveren. Hij is ook best wel snel en wendbaar. Dat zijn zijn grootste troeven en die zullen ze bij Ajax ook graag willen zien."

Naar verluidt betaalde Ajax zo'n anderhalf miljoen euro voor Butera. Anderlecht ging overstag doordat de mandekker zijn contract niet wilde verlengen.