NAC Breda verrast en zet trainer Hyballa op straat

NAC Breda verrast en zet trainer Hyballa op straat: 'Situatie niet te repareren'

13 september 2023 om 08:52
Laatste update: 13 september 2023 om 09:05

NAC Breda heeft verrassend trainer Peter Hyballa op straat gezet. De 47-jarige Duitser kreeg woensdagochtend, voorafgaand aan de training, te horen dat de Keuken Kampioen Divisie-club niet langer met hem doorgaat.

De beslissing van NAC volgt na de nederlaag tegen Roda JC (1-3) van afgelopen weekend. Toch is het ontslag van Hyballa een verrassing. Eerder werd de derby tegen Willem II nog glansrijk gewonnen. De oefenmeester was bovendien nog geen jaar in dienst in het Rat Verlegh Stadion. Voorlopig neemt Ton Lokhoff de honneurs waar, tot er een definitieve opvolger is gevonden.

Volgens technisch directeur Peter Maas was de 'situatie niet te repareren'. "Peter heeft goed gepresteerd vorig seizoen. Na zijn aanstelling in de winter, gingen we van positie twaalf naar positie zes. In de zomer hebben we selectie en staf verder versterkt om door te kunnen groeien. Het doorbouwen lukte helaas onvoldoende, juist omdat de samenwerking vanuit de trainer naar zijn werkomgeving onvoldoende werd. We geloven als directie niet dat die situatie nog te repareren is."

Hyballa keerde in januari - als opvolger van Robert Molenaar - terug bij NAC, nadat hij in 2020 al na vijf maanden aan de kant was gezet. Hij was daarna nog kortstondig werkzaam bij Wisla Krakau (achttien wedstrijden), Esbjerg fB (vier wedstrijden), Türkgücü München (acht wedstrijden) en AS Trencin (twee wedstrijden). In Nederland stond hij eerder ook aan het roer bij NEC.