Champions League niet enige kwestie voor spitsenprobleem Feyenoord: 'Niet ideaal'

Feyenoord loopt tegen nog een probleem aan door blessure Ueda: 'Verre van ideaal'

13 september 2023 om 09:17

Feyenoord heeft de komende weken een flink probleem als het gaat om de spitsen, voorspelt Marcel van der Kraan van De Telegraaf. De afwezigheid van Ayase Ueda is in de Champions League een flinke domper, maar ook voor het duel met SC Heerenveen is dat heel vervelend.

Het verhaal is inmiddels bekend. Ueda ligt er enkele weken uit door een blessure opgelopen bij Japan en Santiago Gimenez mag door een schorsing twee duels niet meedoen in de Champions League. Maar Van der Kraan ziet niet alleen in het miljardenbal een probleem voor de Rotterdammers. "Zaterdagmiddag om 16.30 uur wacht sc Heerenveen thuis in De Kuip en dan kan Giménez nog in de spits opereren. Al is dat verre van ideaal voor de Mexicaan omdat hij dan net anderhalve dag terug is van zijn eigen interlands met Mexico."

Voor Gimenez lijkt er geen andere keuze dan te starten tegen Heerenveen. Al had Arne Slot dat waarschijnlijk liever ook anders gezien. "Normaal gesproken zou hij waarschijnlijk niet eens zijn gestart, aangezien het elftal ook met Ueda moest warmdraaien voor de wedstrijd tegen Celtic. Tegelijkertijd zal Slot oppassen dat hij met Giménez geen grote risico’s loopt en zal de spits, die toch al zo weinig vakantie had in de zomer."