Reserve Gimenez blijft wel heel voor Feyenoord, maar ziet concurrent uitblinken

Reserve Gimenez blijft wel heel voor Feyenoord, maar ziet concurrent uitblinken

13 september - 08:36
33

Santiago Gimenez heeft in de nacht van dinsdag op woensdag slechts een bijrol vertolkt bij Mexico. De 22-jarige spits deed slechts dertien minuten mee in het oefenduel met Oezbekistan, maar daar zal Feyenoord niet om malen na de blessure van Ayase Ueda.

De Rotterdammers maakten dindsag bekend dat de Japanner de komende weken is uitgeschakeld. Dat is een streep door de rekening, zeker door de schorsing van Gimenez tijdens de eerste twee groepswedstrijden in de Champions League. De Mexicaan kon zijn krachten wel wat sparen voor de Eredivisie, want tegen Oezbekistan viel hij pas in de slotfase in, nadat hij drie dagen geleden tegen Australië een strafschop had gemist.

Ditmaal kreeg Raúl Jiménez een kans in de basis en hij deed goede zaken in de concurrentiestrijd met de Feyenoorder. De afmaker van Fulham was tegen Australië al trefzeker en deed met een dubbelslag tegen Oezbekistan een duit in het zakje. Genoeg voor een zege van El Tri was het uiteindelijk net niet: 3-3.

Gimenez sluit de interlandperiode af zonder treffers. Hij kan zich nu gaan richten op het duel met sc Heerenveen van zaterdag.