'El Ghazi duikt na contractontbinding bij PSV plots op bij trainingscomplex Ajax'

'El Ghazi duikt na contractontbinding bij PSV plots op bij trainingscomplex Ajax'

13 september 2023 om 09:31
Laatste update: 13 september 2023 om 09:40

Anwar El Ghazi traint vanaf woensdag mee met Ajax. Dat meldt De Telegraaf. De 28-jarige aanvaller is transfervrij sinds zijn vertrek bij PSV en houdt dus voorlopig zijn conditie op peil bij de Amsterdammers.

Hiermee lijkt de verrassingstransfer naar Manchester United dus definitief van de baan. El Ghazi zal meetrainen met Jong Ajax dat onder leiding staat van trainer Dave Vos. Voor welke periode hij zich op De Toekomst mag melden is nog onbekend. Deze zomer besloten El Ghazi en PSV in goed overleg het contract van de aanvaller te ontbinden. 

Of Ajax ook nog een poging gaat wagen en El Ghazi voor een contract wil laten trainen, is onbekend. Voor trainer Maurice Steijn zou dat wel een vervulling van zijn wensen kunnen zijn. Al sinds het trainingskamp in Duitsland begin deze zomer, vraagt de coach om Nederlandse spelers met een Ajax-achtergrond. Alleen Branco van den Boomen werd daarvoor aangetrokken, maar met El Ghazi wordt aan allebei die voorwaarden voldaan. 

Ook werd er aan het einde van de transferwindow gesproken over een buitenspeler met diepgang, maar Ajax ging in plaats daarvan voor verdediger Borna Sosa. El Ghazi zou nu alsnog die vacature in kunnen vullen. Vooralsnog is er alleen niks bekend over een eventueel contract.