Verbazing om uitblijven van transfer: 'Brenet kostte 1 miljoen'

Verbazing om uitblijven van transfer: 'Levensgevaarlijke Brenet kostte 1 miljoen'

13 september 2023 om 11:16

Tot veler verbazing speelt Joshua Brenet nog steeds bij FC Twente. René Wagelaar, voormalig spelersbegeleider, vraagt zich af wat er is gebeurd rond de 29-jarige rechtsback, die over belangstelling niet te klagen leek te hebben.

"Over Brenet ben ik echt verbaasd. Daar had ik wel tien etentjes op willen zetten, dat hij weg zou gaan. Deze speler zou circa één miljoen moeten opbrengen en dat na een topseizoen, met zeven of acht goals. Dat voor een rechtsback, die echt levensgevaarlijk is. Niemand koopt die man blijkbaar. Dat is toch bizar", zegt Wagelaar bij VoetbalTijd van 1Twente.

Wedden

Meer odds
  • logo

    N.E.C.

  • logo

    FC Twente

Wagelaar vraagt zich af of Brenet geïnteresseerde clubs zelf heeft afgewimpeld. "Vorig jaar is Feyenoord ook door hem afgezegd. Misschien was er wel beweging, maar was er niet de stap die hij wilde maken. Maar op de een of andere manier kleeft er iets aan, waardoor het niet zou kunnen. Het fijne weten we er niet van, maar het is wel heel apart."

Als Wagelaar het voor het zeggen had, dan had hij niet getwijfeld. “Kijk, als ze in Italië voor Sam Beukema acht miljoen betalen dan geef ik voor Brenet wel tachtig. Maar ik heb altijd gezegd, tussen de één en twee miljoen euro zou normaal moeten kunnen."

Brenet was het afgelopen seizoen goed voor zeven goals en vier assists in de Eredivisie. Zijn contract in De Grolsch Veste loopt volgend jaar zomer af.