Veltman won advies in bij Frenkie over nieuwe aanwinst: 'Hele speciale jongen'

Veltman won advies in bij Frenkie over nieuwe aanwinst: 'Hele speciale jongen'

13 september 2023 om 11:47

Joel Veltman is erg blij dat Brighton zich heeft kunnen versterken met Ansu Fati. De Spaanse aanvaller kwam op Deadline Day op huurbasis over van FC Barcelona. Veltman heeft alvast wat advies ingewonnen bij oud-ploeggenoot van Ajax, Frenkie de Jong over de kwaliteiten van Fati.

"Hij is nog zo jong en ook al zo ervaren, ondanks dat hij wat blessures had", analyseert Veltman de nieuwe versterking van Brighton bij Football Daily. "Ik heb ook met Frenkie de Jong een aantal keer gesproken over Fati. Hij vertelde alleen maar positieve dingen over hem en dat hij ons veel mogelijkheden kan geven op het veld. Een speciale jongen."

Volgens Veltman is het ook erg knap en goed dat Brighton al dergelijke speler kan halen. "We zitten nu op een hele goede weg. Dat we jongens als Ansu Fati binnen kunnen halen. Hij heeft minder kans op minuten dan dat hij hoopte en dat hij dan naar ons toekomt is natuurlijk heel erg mooi. We hebben natuurlijk al beelden van hem gezien en als je dat soort spelers aan je selectie kunt toevoegen dan zijn we erg goed bezig lijkt me."