Fati vertrekt op huurbasis bij Barça en treft Ajax in de Europa League

Fati vertrekt op huurbasis bij Barça en treft Ajax in de Europa League

01-09-2023 14:16 Laatste update: 14:18
15

Brighton heeft Tottenham Hotspur definitief afgetroefd in de strijd om Ansu Fati. De twintigjarige buitenspeler speelt het komende jaar op huurbasis voor The Seagulls en komt over van FC Barcelona.

Spurs leek er met Fati vandoor te gaan, tot Brighton zich ook meldde. Manager Roberto De Zerbi speelde volgens diverse media een sleutelrol in de beslissing van de Spaanse aanvaller. Fati verdedigt tot medio 2024 de kleuren van Brighton. Mede door blessures kon Fati zijn flitsende start bij Barcelona geen vervolg geven. Vorig jaar verlengde hij zijn contract tot medio 2027 en werd er een ontsnappingsclausule van één miljard euro opgenomen in de verbintenis.

Barcelona houdt vertrouwen in Fati, maar beseft dat de aanvaller op diens leeftijd aan spelen toe moet komen. De eerste drie La Liga-wedstrijden van het nieuwe seizoen was Fati invaller. Met zestien jaar, negen maanden en 25 dagen is Fati de twee na jongste debutant ooit bij Barça. Ondanks zijn leeftijd speelde hij al 112 officiële duels voor de Catalanen.

Fati neemt het dit seizoen met Brighton in de Europa League op tegen Ajax. De loting wees vrijdagmiddag uit dat beide teams in Groep B zitten. De Europa League-groep wordt gecompleteerd door Olympique Marseille en AEK Athene.