PSV maakt bekend wie de kampioensschaal uitreikt: 'Ik vind het een grote eer'

PSV maakt bekend wie de kampioensschaal uitreikt: 'Ik vind het een grote eer'

30 april - 12:28
53

Als PSV kampioen wordt, reikt Hans van Breukelen de schaal uit. De voormalig doelman en oud-lid van de Raad van Commissarissen krijgt deze taak van de Eindhovenaren toebedeeld.

PSV nog minimaal één punt verzamelen voor het zich officieel landskampioen mag noemen. Dat kan in het thuisduel met Sparta Rotterdam op zondag 5 mei gebeuren. Als de ploeg van trainer Peter Bosz dan gelijkspeelt of wint, is het niet afhankelijk van andere teams en wordt de schaal direct na afloop uitgereikt. 

"Ik vind het een grote eer dat ik de schaal mag uitreiken", vertelt Van Breukelen op de clubkanalen. "Ik heb dit seizoen ontzettend genoten van het goede voetbal dat het team van Peter Bosz heeft laten zien. Dat maakt het extra speciaal dat ik de trofee mag overhandigen."

Van Breukelen werd zes keer landskampioen van Nederland met PSV. Ook won hij de Europa Cup I, drie KNVB Bekers en twee maal de Johan Cruijff Schaal. Hij speelde 393 wedstrijden voor PSV. Na zijn keeperscarrière was hij twee periodes lid van de Raad van Commissarissen.