Bruggink: 'Verschil tussen AZ en Twente is aanzienlijk'

Bruggink over aanzienlijk verschil met Twente: 'Vind de mensen bij AZ plezierig'

13 september 2023 om 12:56

Arnold Bruggink beaamt dat de keuze van Ruben van Bommel de verschillen tussen AZ en FC Twente aardig blootlegt. De technisch directeur van de Tukkers ziet dat de randvoorwaarden beter geregeld zijn in Alkmaar.

Van Bommel kon deze zomer kiezen tussen FC Twente en AZ, maar koos vanwege het totaalplaatje voor de Noord-Hollanders. "Dat snap ik. En stel dat hij niet meteen aan de bak zou komen, dan kon hij altijd nog spelen in de Keuken Kampioen Divisie, in een goed elftal met talenten. Hebben wij ook niet", reageert Bruggink, die flink baalt van het mislopen van de linksbuiten, in gesprek met Voetbal International.

Wedden

Meer odds
  • logo

    N.E.C.

  • logo

    FC Twente

"Mensen zijn snel geneigd Twente en AZ ongeveer gelijkwaardig in te schatten, omdat we op de ranglijst een beetje bij elkaar in de buurt staan, maar achter de schermen is het verschil nog aanzienlijk", stelt Bruggink. "Waar Twente de afgelopen tien jaar veel problemen heeft gehad, tot een degradatie aan toe, heeft AZ zich verder kunnen ontwikkelen. En dat heeft die club uitstekend gedaan. De organisatie opgebouwd, in de opleiding geïnvesteerd. In Alkmaar verkopen ze de laatste vijf jaar gemiddeld voor twintig miljoen aan spelers, per seizoen. Wij hebben de laatste vijf jaar gemiddeld voor 3,8 miljoen verkocht."

Bruggink prijst zijn AZ-collega's. "In de periode dat ik voor tv werkte, ben ik een aantal keren gaan kijken bij AZ. Omdat ik dat interessant vond en omdat ik de mensen die daar werken plezierig vind. Robert Eenhoorn, Max Huiberts, later ook Alex Kroes. Ik stelde vragen, zij waren heel open. Dat ze bij AZ de zaakjes goed voor elkaar hebben, is duidelijk."