Sepp van den Berg droomt hardop van Oranje

Dromen van Oranje: 'Prachtig dat ik al op zo'n jonge leeftijd mee mocht trainen'

13 september 2023 om 17:20
Laatste update: 13 september 2023 om 18:00

Sepp van den Berg droomt ervan om op het EK in Duitsland actief te zijn met Oranje, vertelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur. Drie maanden geleden mocht de stopper al even ruiken aan het Nederlands elftal en dat beviel hem erg goed.

In aanloop naar de Final Four van de Nations League was Van den Berg één van de zes Jong Oranje-spelers die even mee mocht trainen met het grote Oranje. Dat kwam doordat nog niet alle Oranje-spelers zich direct konden melden in Zeist. De trainingsstage beviel Van den Berg in ieder geval goed. "Spelen voor Oranje is een jongensdroom voor elke voetballer. Dat ik op zo’n jonge leeftijd al mee mocht trainen is prachtig en smaakt naar meer", zegt hij in gesprek met VP.

"Het was een mooie ervaring, maar die training heeft me ook laten inzien dat ik er nog niet ben", gaat Van den Berg verder. "Het tempo ligt zeker aan de bal net iets hoger, maar het is een niveau waar ik naartoe kan groeien, daarvan ben ik overtuigd. Het is een mooi streven om naar dat niveau toe te werken, want het ging eigenlijk wel lekker die dag. Ik voelde me comfortabel."

Als alles volgens plan verloopt, is Oranje over acht maanden actief op het EK in Duitsland. Tegen die tijd heeft Van den Berg met FSV Mainz 05 vrijwel alle grote stadions van het land al bezocht. "Ja dat is een droom, een soort thuis-EK voor mij. Het stadion van mijn oude ploeg Schalke 04 is zelfs een van de EK-stadions. Natuurlijk zijn dat dingen die je in je achterhoofd houdt, en waar je misschien stiekem ergens op hoopt of over droomt. Maar ik ben er nog zeker niet. We hebben veel goede Nederlandse verdedigers, dus ik zal eerst een topseizoen moeten draaien. Daar ligt de focus nu op, presteren bij Mainz. Daarna zien we wel verder."

(Frans Raaijmakers/VoetbalPrimeur)

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: