Ajax vangt bot bij Liverpool: 'Met Steijn gesproken, maar keuze was snel gemaakt'

Ajax vangt bot bij Liverpool: 'Met Steijn gesproken, maar keuze was snel gemaakt'

01-09-2023 13:57 Laatste update: 14:06
17

Sepp van den Berg is dit seizoen door Liverpool uitgeleend aan FSV Mainz 05. De 21-jarige verdediger had ook voor een huurperiode bij Ajax kunnen kiezen. In #DoneDeal licht hij toe waarom de Bundesliga zijn voorkeur genoot.

Eerder deze zomer dacht Ajax aan Van den Berg, nadat duidelijk werd dat Jurriën Timber zou vertrekken. "Ik heb wel met Ajax gesproken, maar mijn voorkeur ging echt uit naar Duitsland. Ik heb het verhaal van Ajax aangehoord, maar met deze trainer (Mainz-trainer Bo Svensson, red.) had ik al in zo'n vroeg stadium zoveel gesprekken gevoerd. Het voelde zo goed dat voor mij de keuze redelijk snel gemaakt was", zegt de verdediger in de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

"Maar ik wil altijd alles aanhoren, dus dat klopt", refereert hij aan de interesse van Ajax. "Ik heb met de trainer van Ajax (Maurice Steijn, red.) gesproken en dat was een goed verhaal. En Ajax is een hele mooie club, zeker als je uit Nederland komt. Ik volgde Ajax altijd al en nog steeds, maar nee, wat ik zeg: de Duitse competitie bevalt me meer dan de Nederlandse. De klik met de trainer van Mainz is gewoon heel goed en dat vind ik als speler heel erg belangrijk, hij wilde mij graag hebben. Dat gaf mij een fijn gevoel."

Van den Berg wordt - na huurperiodes bij Preston North End en Schalke 04 - voor de derde keer verhuurd door Liverpool. "Tuurlijk er was een mogelijkheid dat ik dit seizoen wel bleef. Maar dan ben ik daar meer als opvulling dan als basisspeler, dat begrijp ik zelf ook", stelt hij. "En daar heb ik zelf geen zin in. Ik wil gewoon spelen, zeker na afgelopen seizoen met m'n blessure."

"Dus dit seizoen wil ik gewoon spelen en dan ga ik in de zomer terug naar Liverpool en dan zien we wel hoe ik ervoor sta. Ik bekijk per jaar. Als er ooit een kans is op speelminuten dan wil ik natuurlijk blijven, want het is een droom om voor Liverpool te spelen. Lukt dat niet, helaas. Dan ben ik niet de minste en wil ik verhuurd worden."

Om 16.00 uur gaat #DoneDeal opnieuw LIVE op YouTube!