Ajax moet één naam doorstrepen in zoektocht naar nieuwe algemeen directeur

Ajax moet één naam doorstrepen in zoektocht naar nieuwe algemeen directeur

2 mei - 17:14
60

Ajax kan een streep zetten door de naam van Robert van Overdijk als mogelijk nieuwe algemeen directeur. De Brabantse bestuurder blijft aan als algemeen directeur van Circuit Zandvoort en wordt tevens mede-eigenaar van de racebaan, meldt De Telegraaf.

Van Overdijk was bij Ajax in beeld om Alex Kroes op te volgen, stelde BNR eerder deze maand. Ook bij AZ zou hij op een lijstje hebben gestaan voor een bestuurlijke functie. Circuit Zandvoort was er daardoor niet gerust op. De berichten die Van Overdijk in verband brachten met de Eredivisie-clubs hebben de gesprekken in een stroomversnelling gebracht, klinkt het.

"Aan de ene kant voelden we ons als aandeelhouders gevleid door de berichtgeving, maar anderzijds was het ook een wake-up call", zegt Bernhard van Oranje, één van de andere eigenaren van het circuit, tegen De Telegraaf. "Dat heeft mooie gesprekken opgeleverd. Daarin werd één ding al snel duidelijk: we hebben nog torenhoge ambities met elkaar en belangrijker, we willen dit met elkaar blijven doen."

Van Overdijk verruilde in 2018 de Brabanthallen voor het Circuit van Zandvoort. Hij wist onder meer de Formule 1 terug naar Nederland te halen. Eerder werkte hij bijna tien jaar bij Libéma.

Overigens zou Ajax van plan zijn om commercieel directeur Menno Geelen door te schuiven. AZ stelde Merijn Zeeman al aan als nieuwe algemeen directeur.