Sam Lammers is Eredivisie Speler van de Maand

Fraaie uitverkiezing voor Lammers: 'Ik weet hoeveel beter ik ben geworden'

2 mei om 17:32

Sam Lammers is uitgeroepen tot Speler van de Maand april in de Eredivisie. De 27-jarige spits kan uitstekende statistieken overleggen sinds hij in januari neerstreek bij FC Utrecht. Zo scoorde hij acht keer in de laatste zeven duels.

Lammers werd in januari gehuurd van Rangers FC en hij was vastberaden om zich te laten zien. "Ik was niet zenuwachtig, maar er was wel een soort bewijsdrang voor mezelf", vertelt hij aan ESPN. "Ik weet hoe ik mij ontwikkeld heb de afgelopen jaren en een hoeveel betere speler ik ben geworden, alleen mensen die je uit het oog zijn verloren pakken de statistieken erbij en hebben dan snel een oordeel klaar."

Bij FC Utrecht heeft Lammers het in ieder geval uitstekend naar zijn zin. Hoe zijn toekomst eruitziet, weet de voormalig PSV'er nog niet. "Ik heb hier, en ook thuis, gezegd dat ik eerst het seizoen wil afmaken. Er zijn nog veel doelen te behalen, waarvan Europees voetbal misschien wel het belangrijkste is. Daarna ga ik rustig nadenken over mijn toekomst en mijn keuze maken."

"Als ik de afgelopen weken bezig was geweest met waar ik volgend seizoen speel, dan stond ik hier niet met een prijs", vervolgt Lammers over zijn uitverkiezing als Eredivisie-speler van de maand. In totaal was hij al goed voor negen goals en drie assists in vijftien optredens voor Utrecht. "Ik ben nooit aan mezelf gaan twijfelen, dat is denk ik wel belangrijk."