Sepp van den Berg vertelt na Ajax-afzegging over de Eredivisie'

Geen Ajax, maar Eredivisie-comeback nog niet uitgesloten: 'Prachtige competitie'

14 september 2023 om 10:00

Sepp van den Berg verkoos een stap naar de Bundesliga afgelopen zomer boven een move naar Ajax, maar de stopper sluit niet uit dat hij in de toekomst terugkeert in de Eredivisie. Dat vertelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur.

Van den Berg zei afgelopen zomer nee tegen Ajax, zo bevestigde hij eerder in #DoneDeal de podcast. In een nieuw interview met VP sluit het opleidingsproduct van PEC Zwolle een terugkeer naar de Eredivisie echter niet uit. "De Eredivisie is een prachtige competitie, maar wat ik eerder aangaf, ik wilde dat jaar graag in Engeland of Duitsland spelen", zegt Van den Berg, die nu door Liverpool wordt verhuurd aan FSV Mainz 05.

"Het zou prachtig zijn om nog eens in Nederland te spelen, of misschien op het einde van mijn carrière terug te keren bij PEC Zwolle, maar op dit moment ben ik daar nog niet mee bezig", gaat Van den Berg verder. "Ik volg de Nederlandse clubs overigens wel, zeker wanneer ze Europees spelen."

Tot 2019 speelde Van den Berg bij PEC, waar hij tot 21 Eredivisie-duels kwam. Daarna werd hij opgepikt door Liverpool. Van den Berg zat al op de bank bij een aantal Premier League-wedstrijden en maakte ook zijn debuut voor The Reds. Dit seizoen wordt hij dus verhuurd aan Mainz.

(Frans Raaijmakers/VoetbalPrimeur)