BILD komt met Van Gaal-update

'Duitse bond wikt en weegt: kanshebber Van Gaal klaar om aan de slag te gaan'

13 september 2023 om 20:14
Laatste update: 13 september 2023 om 23:53

Louis van Gaal heeft tot op heden nog geen onderhandelingen gevoerd met de Duitse bond, maar de Nederlander staat wel degelijk op de lijst met mogelijke kandidaten voor het bondscoachschap. Dat meldt BILD, dat weet dat Van Gaal er klaar voor is om de baan te accepteren. 

Na het ontslag van Hansi Flick zingt de naam van Van Gaal nadrukkelijk rond in Duitsland. Duidelijk is dat Rudi Völler, die de honneurs dinsdagavond tegen Frankrijk (2-1 zege) tijdelijk waarnam, niet doorgaat als bondscoach. 

Julian Nagelsmann geldt als de absolute topkandidaat, maar mocht de DFB er niet in slagen om hem te strikken, dan zou het zomaar uit kunnen komen bij Van Gaal. Volgens BILD staat hij op lijst met mogelijke Flick-opvolgers. De Duitse sportkrant weet dat ex-bondscoach van Oranje staat te popelen om aan de slag te gaan bij die Mannschaft. 

Van Gaal zal nog wel even moeten wachten op duidelijkheid. Een snelle beslissing van de Duitse bond wordt niet verwacht. Ondertussen heeft zowel Philipp Lahm als Bastian Schweinsteiger zich inmiddels al hard gemaakt voor de komst van de oud-trainer van Ajax, FC Barcelona en Bayern München.