Spitsenprobleem Feyenoord onderwerp van gesprek

Slot moet spitsenpuzzel leggen voor duel met Celtic: 'Denk dat het Paixão wordt'

13 september 2023 om 20:55
Laatste update: 13 september 2023 om 23:59

De spitspositie van Feyenoord is woensdagavond onderwerp van gesprek bij Voetbalpraat. De Rotterdammers moeten het de eerste Champions League-wedstrijden doen zonder de geblesseerde Ayase Ueda en de geschorste Santiago Gimenez. Karim El Ahmadi ziet in Igor Paixão een enigzins logische vervanger. 

Het verhaal is bekend: Ueda raakte geblesseerd tijdens de 1-4 zege van Japan op Duitsland van vorige week. Hij zal komende dinsdag dus niet spelen tegen Celtic, evenals de geschorste Gimenez. "Als je Atlético (Madrid, red.) uit speelt, dan zou je het heel makkelijk kunnen doen met Minteh (Yankuba, red.) en Paixão. Alleen tegen Celtic thuis zal je wel heel veel de bal hebben. Dus om dan Paixão of Minteh in de spits te zetten, die zullen niet heel veel ruimte krijgen...", aldus El Ahmadi bij Voetbalpraat. 

"Maar dat zijn de enige twee die je misschien daar nee zou kunnen zetten. Of misschien Stengs (Calvin, red.) als een valse spits", vervolgt de oud-speler van de Rotterdammers. Collega-analist Kees Kwakman verwacht dat trainer Arne Slot voor het duel met de Schotste landskampioen voor vleugelaanvaller Paixão kiest. "Ik denk dat het gewoon Paixão wordt. Hij heeft er vorig jaar ook al een aantal keer gespeeld. Dan gaat Stengs misschien wel naar rechts, en misschien komt Lingr (Ondrej, red.) er dan wel in op 10."

Feyenoord - Celtic begint dinsdagavond om 21.00 uur. De regerend landskampioen speelt aanstaande zaterdag eerst nog het thuisduel met sc Heerenveen. Tegen de Friezen is Gimenez er wel gewoon bij.