Johan Derksen haalt hard uit naar Ajax

Derksen vernietigend over 'hansworst' Mislintat en Ajax: 'Een verloren zaak'

13 september 2023 om 22:50
Laatste update: 13 september 2023 om 23:00

Johan Derksen heeft woensdagavond hard uitgehaald naar Sven Mislintat. Volgens eerstgenoemde heeft de technisch directeur van Ajax een selectie samengesteld die op kwalitatief vlak gelijkenissen toont met de selectie van een club als Willem ll. 

"Ik zag vandaag in het AD (Algemeen Dagblad, red.) de Ajax-opstelling", aldus Derksen woensdagavond bij Vandaag Inside. "Dan zie je al die mensen. Dat is één groot vreemdelingenlegioen van middelmaat. Dat houdt in dat onze trainer Steijn (Maurice, red.) aan een door paard trekt. Dit is een verloren zaak voor die jongen, door het wanbeleid. Ik denk dat na FC Twente-uit heel veel duidelijk wordt."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Het wordt wel belangrijk hè", antwoordt tafelgenoot René van der Gijp. "Twente thuis, Marseille thuis en Feyenoord thuis." Volgens Derksen hangt er heel veel af van die drie wedstrijden. "Dan kan na drie wedstrijden het seizoen gewoon over zijn. Er wordt een hansworst (Sven Mislintat, red.) als td benoemd, die een hele eigen visie heeft van onbekende spelers met goede statistische gevens. Hij krijgt de vrije hand en mag miljoenen uitgeven. Dan hebben ze een toezichthouder, die er 'verstand van heeft', Jan van Halst. Niemand in Nederland neemt hem serieus behalve de raad van commissarrisen bij Ajax, waar een ziekenhuisdirecteur (Pier Eringa, red.) en een paar dames in zitten."

Volgens Derksen is de Amsterdamse club behoorlijk afgegleden. "Vroeger, als je naar Ajax kon, dan kon je écht voetballen. Anders kwam je niet in aanmerking voor Ajax. Nu spelen er allemaal spelers van Willem ll."