PSV-rentree een 'ultieme kans': 'Ik wilde al een paar keer vaker terug'

Geen hoop op Oranje na rentree: 'Met PSV deze stap maken is een droom'

14 september 2023 om 06:43
Laatste update: 14 september 2023 om 07:06

Patrick van Aanholt is vastberaden om prijzen te pakken bij PSV. De linkervleugelverdediger keerde in januari van dit jaar terug in Eindhoven en zag daarmee een wens in vervulling gaan.

Van Aanholt doorliep tussen 2005 en 2007 de jeugdopleiding van PSV, waarna hij naar Chelsea trok. Toen hij afgelopen winter niet meer nodig was bij Galatasaray, stuurde hij aan op een terugkeer naar Nederland. "Ik wilde al een paar keer vaker terug, maar telkens klopte het hele pakketje dan niet. Of het was te duur, of er was niemand nodig. Dit was de ultieme kans en ik denk dat God het zo met me gepland heeft. Daar geloof ik in, dat alles een reden heeft", laat Van Aanholt optekenen door het Eindhovens Dagblad.

Het Nederlands elftal is niet iets waar de 33-jarige Van Aanholt aan denkt sinds zijn terugkeer bij PSV. "Als ik nog word opgeroepen, kan ik erover nadenken. We staan met PSV nu voor belangrijke dingen, met ook Champions League-voetbal. Dat is na een EK of WK toch de belangrijkste reeks wedstrijden waarin je kunt spelen", zegt hij. "Met PSV nog een keer deze stap maken, is voor mij een droom. De laatste keer Champions League was voor mij in 2010, kun je nagaan."

Vorig seizoen pakte Van Aanholt al de KNVB Beker met PSV, aan het begin van dit seizoen won hij de Johan Cruijff Schaal. "De trainer heeft ons zo fit gemaakt dat we ons systeem kunnen spelen, maar het kan en moet nog beter. Als dat lukt en we de focus kunnen houden op elke wedstrijd, ja, dan wil ik weleens met die schaal in handen staan."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: