'Continuïteit Vitesse opnieuw in gevaar: ING eist opheldering'

''Uiterst complexe situatie' dreigt voor Vitesse: continuïteit op de tocht'

14 september 2023 om 07:05

Een mogelijke bedreiging voor de continuïteit van Vitesse dreigt. Huisbankier ING heeft aan de bel getrokken en gaat spoedig met de Arnhemmers om tafel om inzicht te krijgen in de organisatiestructuur en financiële banden van de club, meldt De Telegraaf.

Het overnameproces van de Common Group, onder leiding van de Amerikaanse zakenman Coley Parry, is nog altijd niet goedgekeurd. Het zorgt voor financiële en beleidsmatige problemen bij Vitesse, waar nu ook ING met consequenties dreigt. 'Een van de vragen waar ING mee zit, is volgens ingewijden in hoeverre de club nog Russische connecties heeft. Ook een publicatie in The Guardian over financiële connecties van voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovich met eerdere Vitesse-clubeigenaren heeft tot vragen van de bank geleid', schetst de ochtendkrant.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Vitesse

  • logo

    Telstar

Naar verluidt bestaat de kans dat ING de bankrelatie met Vitesse opzegt, als de Arnhemmers niet snel duidelijkheid verschaffen. Het brengt Vitesse in een 'uiterst complexe situatie', aangezien het in de huidige tijd onmogelijk is om als bedrijf niet over een bankrekening te beschikken. 'Nadat vorig jaar de licentie van Vitesse aan een zijden draad hing, toen de club vanwege een huurconflict dit seizoen zonder stadion dreigde te zitten, is dit een mogelijke nieuwe bedreiging van de continuïteit van de club', klinkt het.

Vitesse bevestigt de aanstaande gesprekken met ING. De club laat in een algemene reactie weten dat het hebben van banden met Rusland ervoor kan zorgen dat de bank vragen stelt. Een woordvoerder laat weten dat het mogelijk verbreken van de klantrelatie afhangt van de 'specifieke situatie'.