Hyballa-ontslag 'onvermijdelijk': 'Hoe de sfeer op de werkvloer was...'

Hyballa-ontslag 'onvermijdelijk': 'Hoe de sfeer op de werkvloer was...'

14 september 2023 om 07:25

Het ontslag van trainer Peter Hyballa bij NAC Breda komt niet als een verrassing voor Sjoerd Mossou, journalist bij het Algemeen Dagblad. Mossou noemt de exit van de Duitser 'onvermijdelijk'.

NAC verraste woensdag met het bericht dat Hyballa op straat is gezet. Sportief leek er geen reden om uit elkaar te gaan, maar na berichtgeving van Voetbal International komt ook Mossou met een nieuw geluid. "Zijn ontslag was onvermijdelijk", zegt NAC-supporter Mossou tegen ESPN. "Ik snap dat het voor veel mensen als een verrassing kwam, maar als je hoorde hoe de sfeer op de werkvloer was, is het niet zo raar."

"Over zijn oefenstof en kennis waren niet zoveel twijfels, maar toen de spanning op sportief gebied begon de stijgen werd het voor de club moeilijker om met hem samen te werken", vervolgt Mossou. "Toen ze hem binnenhaalden wisten ze wat ze van hem konden verwachten. Op dat moment hadden ze iemand zoals Hyballa ook wel nodig. De club was dood, maar hij kon NAC weer nieuw leven inblazen. Hij begon goed, maar tijdens de nacompetitie zag je al dat hij onder druk steeds extremer werd."

Bij Voetbalpraat erkent ook Kwakman niet verbaasd te zijn. "Als je leest wat er allemaal is gebeurd... Hoe hij zich gedroeg op de werkvloer, dat is geen normale werksfeer", zegt hij. "Al met al is het best zielig voor Hyballa, want hij kan zich blijkbaar niet in toom houden. Hij krijgt het niet voor elkaar om dat goed te krijgen, dat is best wel treurig."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: