Ten Hag behoudt mikpunt van spot: 'Iedereen bij United was blij voor me'

Ten Hag behoudt mikpunt van spot: 'Iedereen bij United was blij voor me'

14 september 2023 om 07:47

Harry Maguire wil vechten voor zijn kansen bij Manchester United. De dertigjarige centrumverdediger is onder manager Erik ten Hag geen vaste waarde en zag een binnenlandse transfer afketsen.

In de eerste vier Premier League-wedstrijden kreeg Maguire één invalbeurt. "De eerste vier weken waren zwaar. We speelden één wedstrijd per week en de manager liet mij niet spelen. Nu krijgen we veel wedstrijden in korte tijd, dus ik ben er zeker van dat ik ga spelen", laat de Engelsman optekenen door Express. "Ik weet zeker dat het mijn kant op gaat vallen. Ik wil voetballen en daar zal ik voor vechten."

Maguire, die vier jaar geleden voor 87 miljoen euro overkwam van Leicester City en daarmee de duurste verdediger aller tijden werd, was eerder deze zomer hard op weg naar West Ham United. The Hammers wilden de 59-voudig Engels international uit diens lijden verlossen. "We kwamen simpelweg niet tot een akkoord", zegt hij.

"Bij Manchester United was iedereen blij voor me dat ik bleef en ik ben blij om te vechten voor mijn plek. Ik ben er klaar voor, ik zal alles geven." Lisandro Martínez en Raphaël Varane vormen, mits fit, het hart van de defensie bij United. Victor Lindelöf staat ook boven Maguire in de pikorde.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: