Feyenoord doet weer zaken met Dordrecht en verhuurt ook recente zomeraanwinst

Feyenoord doet weer zaken met Dordrecht en verhuurt ook recente zomeraanwinst

14 september 2023 om 11:53

Feyenoord verhuurt Korede Osundina voor de rest van het seizoen aan FC Dordrecht. Dat maakt de Keuken Kampioen Divisie-club bekend. De snelle aanvaller werd onlangs overgenomen van Orange County en vanaf het begin leek al duidelijk dat hij het eerste jaar in Dordrecht zou gaan spelen.

Nu is dan ook twee weken na zijn officiële presentatie alles rond met FC Dordrecht. De negentienjarige aanvaller tekende in Rotterdam een contract tot 2026. Niet alleen Osundina speelt dit seizoen op huurbasis van Feyenoord voor Dordrecht. Ook Antef Tsoungui en Ilias Sebaoui werden deze zomer aangetrokken door Feyenoord, maar direct verhuurd om ervaring op te doen aan de Krommendijk.

De verhuur van Osundina zorgt ervoor dat Feyenoord gebruik maakt van twee samenwerkingsverbanden. Zo hebben de Rotterdammers een coöperatie met Orange County uit Amerika, waarvan Osundina de eerste speler is die de overstap maakte. Ook heeft Feyenoord een samenwerking met FC Dordrecht om spelers te laten rijpen in de Keuken Kampioen Divisie.