'Barça wil bijna transfervrije Nico Williams'

'Barça richt pijlen op volgend jaar transfervrije international van Spanje'

14 september 2023 om 15:56

FC Barcelona heeft zijn zinnen gezet op Nico Williams. De Catalanen namen al contact op met de zaakwaarnemer van de 21-jarige vleugelaanvaller van Athletic Bilbao, meldt Diario SPORT.

Williams is voortvarend aan het nieuwe seizoen begonnen. In vier La Liga-duels gaf hij vier assists. Het leverde hem ook een uitnodiging voor het Spaans elftal op tijdens de voorbije interlandperiode. In de duels met Georgië (1-7 winst) en Cyprus (6-0 winst) gaf hij drie assists en scoorde hij één keer.

Daarmee is Williams ook op de radar van Barça verschenen. Wat hem extra interessant maakt, is zijn aflopende contract. De Spaanse kampioen hopen hem volgend jaar transfervrij over te nemen, aldus SPORT. Dat Williams bij La Roja onafscheidelijk is van Lamine Yamal, Alejandro Balde en Gavi, voedt de Catelaanse hoop.

Xavi ziet Williams bovendien graag komen. Na het vertrek van Ousmane Dembélé wil de trainer er graag een extra speler bij die voor diepgang zorgt in de aanval. Barça waardeert de buitenspeler om zijn snelheid, directe speelstijl en het feit dat hij steeds bepalender wordt voor club en land. Na Vinícius Júnior was hij afgelopen seizoen zelfs de meest succesvolle dribbelaar in La Liga. De rechtspoot kan bovendien op beide flanken uit de voeten.

Mocht Williams de stap zien zitten, dan moet Barcelona wel ruimte zien te maken in het salarishuis. Donderdag werd duidelijk dat de salarislimiet van de kampioen flink is verlaagd. In Camp Nou zou hij moeten concurreren met spelers als Yamal en Raphinha.