Barça voelt gevolgen van noodlijdende situatie: salarislimiet meer dan gehalveerd

Barça voelt gevolgen van noodlijdende situatie: salarislimiet meer dan gehalveerd

14 september 2023 om 14:12

La Liga heeft de salarislimieten van Spaanse clubs voor de winterse transferperiode bekendgemaakt. Met name FC Barcelona voelt gevolgen van het besluit. Het salarislimiet van de Catalanen is meer dan gehalveerd.

Clubs van het eerste en tweede niveau van Spanje zijn door La Liga op de hoogte gesteld van de limieten. Relevo heeft de cijfers in handen en weet dat het salarislimiet van Barcelona gedaald is naar 270 miljoen euro. Ter vergelijk: de limiet was 648 miljoen euro. La Liga wil toezicht houden op de economische situatie van clubs, waardoor er voor iedere club een salarisplafond wordt vastgesteld.

Barcelona beleefde afgelopen transferperiode penibele situaties. Een aantal spelers kon door de Fair Play-reglementen ternauwernood ingeschreven worden. Omdat de Catalanen geen gebruik meer kunnen maken van economische hefbomen, is de salarislimiet dusdanig verlaagd. Barça heeft afgelopen zomer hard gewerkt om de loonkosten te verminderen. Naar verluidt zijn deze al van ruim 560 miljoen euro gereduceerd tot 400 miljoen euro. Dat is dus nog altijd veel te veel.

Real Madrid heeft met 727 miljoen euro de hoogste salarislimiet in Spanje. Atlético Madrid volgt met 296 miljoen euro op ruime afstand. Barcelona staat op plek drie, gevolgd door Sevilla (168 miljoen euro). Deportivo Alavés is hekkensluiter met 31 miljoen euro.