Wiegman door FIFA opnieuw genomineerd voor coach van het jaar

Wiegman door FIFA opnieuw genomineerd voor coach van het jaar

14 september 2023 om 17:58

Sarina Wiegman maakt de voor zevende keer kans op The Best FIFA Women's Coach-award. De bondscoach van Engeland bereikte deze zomer met het vrouwenelftal de finale van het WK, alleen verloor ze met 1-0 van de dames van Spanje. 

Naast Wiegman zijn ook Peter Gerhardsson (Zweden), Jonathan Giraldez (Barcelona), Tony Gustavsson (Australië) en Emma Hayes (Chelsea) genomineerd voor de prijs van de voetbalbond.

Sinds 2016 wordt The Best-award door de FIFA uitgereikt en het is voor Wiegman alweer haar zevende nominatie. Ze won de prijs driemaal. Twee keer werd de trainer van Engeland tweede en één keer eindigde ze op plaats drie. Geen enkele voetbaltrainer uit het vrouwenvoetbal slaagde erin om dat te bereiken.

Dit jaar maken er geen Nederlandse vrouwen kans op The Best FIFA Women's Player-award. Maar liefst zestien dames zijn dit jaar genomineerd: Aitana Bonmatí, Linda Caicedo, Rachel Daly, Kadidiatou Diani, Caitlin Foord, Mary Fowler, Alex Greenwood, Jennifer Hermoso, Lindsey Horan, Amanda Ilestedt, Lauren James, Sam Kerr, Mapi León, Hinata Miyazawa, Salma Paralluelo.